Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Novinka v systému „Bosch Professional 18V“: Výkonné BITURBO trio Bosch pro profesionály

Vrtání, řezání a dělení s novými špičkovými modely

  • Novinka v řadě BITURBO: Aku vrtací kladivo, pila ocaska a úhlová bruska
  • Vysoce výkonné bezkartáčové motory pro špičkový výkon a dlouhou životnost
  • Kompatibilita baterií v různých zařízeních a u různých výrobců šetří peníze, místo i čas
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Bosch pokračuje v rozšiřování řady BITURBO, segmentu nářadí s maximálním výkonem, o tři nová 18V nářadí. Akumulátorové vrtací kladivo GBH 18V-40 C Professional doplňuje řadu velkých vrtacích kladiv GBH 18V-36 C Professional a GBH 18V-45 C Professional. Nabízí bezdrátový komfort s výkonem kabelového přístroje a řadou komfortních funkcí. S první akumulátorovou pilou ocaskou Biturbo GSA 18V-28 Professional mohou uživatelé například rychle a spolehlivě řezat i litinové trubky. Třetí BITURBO novinkou je akumulátorová úhlová bruska GWS 18V-180 PC Professional, která kombinuje výhody velkých a malých úhlových brusek s velkou hloubkou řezu a snadnou manipulací. Plný výkon nářadí je zajištěn akumulátory ProCore18V s kapacitou 5,5, 8,0 nebo 12,0 Ah ze systému „Professional 18V“ – ten umožňuje také všechny ostatní relevantní 18V aplikace, -a díky akumulátorové alianci AMPShare mezi výrobci dokonce přesahuje i nabídku sortimentu Bosch. Spousta značek, spousta strojů, jeden akumulátorový systém: Všechno nářadí – od kompaktního šroubováku až po kapovací a pokosovou pilu se srovnatelným výkonem o velikosti 2 000 W – lze provozovat s jedním a tím samým 18voltovým lithium-iontovým akumulátorem a pouze jednou nabíječkou. Uživatelé tak peníze, místo i čas.

Akumulátorové vrtací kladivo BITURBO: GBH 18V-40 C Professional

Akumulátorové vrtací kladivo BITURBBO GBH 18V-40 C Professional má špičkový výkon. S energií úderu o velkosti 9,0 joulů a integrovaným měkkým rozběhem lze toto nářadí používat s naprostou přesností jak pro vrtání, tak pro sekání – sekáče výkonně, rychle a přesně vrtají do betonu otvory do průměru až 40 milimetrů. Nabídka sortimentu příslušenství Bosch je roszáhlá – k dispozici jsou například vrtáky s obzvláště nízkým opotřebením z řady Expert.

Akumulátor je u GBH 18V-40 C Professional integrován v oblasti přední rukojeti, nikoli dole jako u srovnatelných přístrojů, což optimalizuje těžiště a usnadňuje manipulaci. K tomu přispívá i oddělená rukojeť, která zajišťuje nízkou úroveň vibrací. A pokud se vrták zasekne, integrovaný senzor během zlomku sekundy vypne motor díky funkci KickBack Control – to zabraňuje neočekávanému zpětnému rázu a přispívá tak k vysoké ochraně uživatele kladiva BITURBO. Kromě toho nabízí uživatelům interaktivní uživatelské rozhraní přímo na přístroji: Mají tak vždy přehled o stavu nářadí a baterie a mohou vrtací kladivo přizpůsobit svým individuálním potřebám. K dispozici jsou tři pracovní režimy: „Auto“ pro maximální výkon, například pro prorážení betonu; „Soft“ pro práci s citlivými materiály, jako je zdivo; a režim “Favorite“, který umožňuje nastavit výkon vrtání prostřednictvím aplikace při použití volitelně dostupného modulu Bluetooth. Navíc, i přeprava nářadí je nyní ještě pohodlnější, a to díky praktickému kufrovému systému XL-BOXX.

Akumulátorová pila ocaska BITURBO: GSA 18V-28 Professional

Akumulátorová pila ocaska BITURBO GSA 18V-28 Professional je vhodná pro bourací práce všeho druhu – ať už jde o kov, dřevo, kompozitní materiály nebo zdivo. Pracuje na srovnatelné úrovni jako kabelový přístroj s výkonem o velikosti 1 100 W. Instalatéři mohou například používat pilové kotouče s karbidovými břity, jako je Expert Thick ToughMetal, které rychle a spolehlivě proříznou i litinové trubky. V nabídce sortimentu příslušenství Bosch najdete ten správný pilový kotouč pro každé použití. Díky lineárnímu designu a optimálnímu poměru výkonu a hmotnosti pily ocasky BITURBO mohou uživatelé dobře pracovat i v blízkosti stropu. Další výhodou je, že při řezání kovu nevznikají odletující jiskry, které by mohly bránit výhledu na obrobek. Navíc lze pilový kotouč díky beznástrojovému systému SDS rychle a snadno vyměnit i v rukavicích a pouze jednou rukou. A chce-li uživatel mít mezi dvěma pracovními kroky volné ruce, stačí jednoduše zavěsit vyváženou pilu ocasku na žebřík nebo lešení pomocí kovového háku na zadní straně nářadí, a to ušetří jednotlivé kroky a čas.

Velká akumulátorová úhlová bruska BITURBO: GWS 18V-180 PC Professional

Akumulátorová úhlová bruska BITURBO GWS 18V-180 PC Professional zaujme na první pohled svým krytem převodovky otočeným o 90 stupňů, a to včetně brusného talíře. Je optimalizována pro řezání s nízkou námahou a kombinuje výhody malých a velkých úhlových brusek: Se svým 180milimetrovým brusným talířem je sice minimálně o 30 procent lehčí a o 30 procent menší než běžná velká úhlová bruska, avšak nabízí srovnatelnou hloubku broušení 61 milimetrů.

Uživatelé jsou navíc lépe chráněni díky ochrannému spínači (tzv. přepínač mrtvého muže), funkci KickBack Control a inteligentní brzdě, a to zejména na exponovaných místech, jako je lešení nebo střecha. Součástí výbavy je samozřejmě také pozvolný rozběh, ochrana proti opětovnému spuštění, kontrola proti pádu a přídavná rukojeť s tlumením vibrací. Díky tomu mají uživatelé nad výkonnou úhlovou bruskou BITURBO při každém použití vždy maximální kontrolu. Nezáleží na tom, zda chtějí brousit kov, beton nebo kámen: Díky dodávanému příslušenství je zařízení připraveno k okamžitému použití. V sortimentu příslušenství Bosch jsou k dispozici pomůcky pro všechny důležité aplikace z oblasti kovů a brusných materiálů, jako je například obzvláště odolný kotouč Diamond Metal Wheel z řady Expert.

Vrtací kladivo BITURBO GBH 18V-40 C Professional a pila ocaska GSA BITURBO 18V-28 Professional jsou již v prodeji. Úhlová bruska Biturbo GWS 18V-180 PC Professional bude v prodeji od ledna roku 2023. Všechny uvedené ceny jsou nezávazné doporučené ceny bez DPH.

Parametry přístrojeGBH 18V-40 C Professional
Napětí akumulátoru18 V
Síla úderu9,0 J
Počet úderů0 ‒ 3 130 min-1
Volnoběžné otáčky0 ‒ 360 min-1
Průměr vrtání (beton)12 ‒ 40 mm
Optimální průměr vrtání (beton)18 ‒ 32 mm
Vibrace vrtání/sekání7,5/7,0 m/s2
Další vybaveníUživatelské rozhraní, ovládání KickBack, soft start při vrtání/sekání
Rozměry nářadí (D X Š x V)502 x 132 x 253 mm
Hmotnost nářadí bez/s akumulátorem ProCore18V 8,0 Ah7,0/8,0 kg

Parametry přístrojeGSA 18V-28 Professional
Napětí akumulátoru18 V
Ekvivalent síťového přístroje1 100 W
Volnoběžné otáčky0 – 2900 min-1
Délka zdvihu28 mm
Řezná kapacita do dřeva/kovu (profily a trubky)230/150 mm
Rozměry nářadí (D x Š x V)450 x 96 x 170 mm
Hmotnost nářadí bez/s akumulátorem ProCore18V 8,0 Ah3,2/4,2 kg
Další vybaveníPřepínatelný kyvadlový zdvih, kovový hák, LED dioda, výměna pilového listu SDS bez použití nářadí

Parametry přístrojeGWS 18V-180 PC Professional
Napětí akumulátoru18 V
Ekvivalent síťového přístroje1 500 W
Volnoběžné otáčky7 000 min-1
Průměr brusného talíře180 mm
Hloubka broušení61 mm
VřetenoM14
Rozměry nářadí bez akumulátoru (D x Š x V)334 x 114 x 309 mm
Hmotnost nářadí bez/s akumulátorem ProCore18V 8,0 Ah2,8/3,8 kg
Další vybaveníProtection Switch, KickBack Control, Intelligent Brake Function, soft start, ochrana proti opětovnému spuštění, Drop Control a přídavná rukojeť s tlumením vibrací

Změny jsou vyhrazeny.

Tags: Power Tools

Kontakt pro novináře:
Karin Molčík
Tel.: +420 776 744 414
Email: Karin.Molcik@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?